Advent második vasárnapja

2

Első emlékem adventről a vasárnapi iskolához fűződik. A tanító megosztotta velünk hogy az ünnep lényege Jézus visszavárása. A lecke után bementünk az istentiszteletre, ahol az adventi koszorún fellángolt az első gyertya. Majd egy hét múlva a második, majd a harmadik, negyedik….és Jézus nem jött vissza…gondoltam ezért ünnepeltük akkor a megszületését. Majd jött az újabb advent, az újab váraokzás és az újabb csalódás.

Évek múlva én is találkoztam Vele, és most már mást jelent visszavárni Őt. Ma is Őt várom. Tegnap is ez tettem, holnap is ezt szeretném tenni. Mikor pedig megfeletkezem a várakozásról, jó újbol erre figyelnem. És ha karácsonyig nem jön vissza, továbbra is Őt várom. Mert Jézus vissza fog jönni, értem is!

Várom az URat, várja a lelkem, és bízom ígéretében. Lelkem várja az Urat, jobban, mint az őrök a reggelt, mint az őrök a reggelt. (Zsoltárok 130:5-6).

Jézus ígéret legalább olyan biztos mint az hogy reggel felkel a nap. Az Ő ígéretére alapozhatom az életem. Az Ő igérete motivál arra hogy minden nap készen legyek a dicsőséges találkozásra.

 

Szűcs Frigyes, Nagyvárad