Beszámoló – Szilveszter Hadadnádasdon

Közel hatvan fiatal gyűlt össze a hadadnádasdi baptista gyülekezetben, hogy együtt töltsük az óév utolsó, illetve az újév első óráit.

Öröm volt számunkra, hogy ezt a néhány órát együtt tölthettük a körzetünkhöz tartozó széri fiatalokkal és a goroszlói ifjúsággal, akiket vendégként hívtunk meg.

Jó volt együtt imádkozni, dícsérni az Urat énekekkel, visszatekinteni az elmúlt évre és annak áldásaira, megosztani egymással azokat a dolgokat, amikért hálásak vagyunk.

Goroszlóról Domokos Heléna, Hadadnádasdról pedig Siegel Erzsóka és Vincze Noémi buzdítottak imára. Heléna a Példabeszédek 30.részéből a 7-9 igeversek alapjánarról beszélt, mennyire fontos, hogy Isten akarata szerint éljünk, megelégedéssel és engedelmesen fogadjuk el az Isten rendeléseit.

Noémi érdekes kérdéssel lepte meg a fiatalokat:Mit tennénk, ha a legértékesebb dolgot kérné el Isten tőlünk? Vajon képesek lennénk lemondani róla? Nagyon elgondolkodtatott ez a kérdés,jó volt átértékelni azokat a dolgokat, amik fontosak számunkra és új értékrendeket állíthattunk fel magunkban.

Noémi a 131. Zsoltárral bátorított minket, hogy hittel menjünk az új évbe, tudva, hogy amit Isten ad, vagy akár elvesz, az a legjobb számunkra, hisz Ő a legdrágábbat adta értünk, egyetlen Fiát.

Erzsóka, aki néhány évvel ezelőtt a hadadnádasdi ifjúság tagja volt,  elmondta, hogy hálás azért, hogy gyülekezetünket ilyen népes ifjúsággal áldotta meg az Úr. Hisszük, hogy céllal helyezett ide bennünket, ezért szeretnénk hűségesenszolgálni Neki.

Mindannyiunk nevében elmondhatom, hogy jól éreztük magunkat együtt, örülünk, hogymegismerkedhettünk a goroszlói fiatalokkal és reméljük, hogy a jövőben lesznek még közös alkalmaink.

Kívánunk mindenkinek a Jó Istentől gazdagon megáldott új évet! „A reménységben örvendezzetek, a nyomorúságban legyetek kitartók, az imádkozásban álhatatosak.” Róma 12:12.

sz