Bihari ifi

A Bihari gyülekezet ifjúsága kb. 25 fő, akik inkább fiatal felnőttek: a legkisebbek, 4 tini és még ketten 18 év alattiak. Az idén 6-an érettségiznek, 3-an tovább tanulnak, a többség dolgozik. Így ifjúságunk lassan “ kiöregszik”. Az elmúlt években többen is átigazoltak fiatal házasnak, a mostaniak közül is többen erre kacsintanak.

Átlag ifjúsági órákon 8-10-en gyűlünk össze hétfőnként, az alkalmakat Albert István Zsolt lelkipásztor vezeti. Az utóbbi ifi órákon a különböző világvallásokat, valamint a történelmi egyházakat vizsgáltuk, összehasonlítva a mi hitünkkel. Az ifjúsági vezetőnk tavaly megnősült, legutóbbi találkozásunkkor Gurbai Gyulát választottuk utódjául.

Kedvenc foglalkozásunk: a beszélgetés, éneklés, ligrettózás és a fiuknak a focizás. Gyakran részt veszünk a környező gyülekezeteket támogatandó misszió munkában énekléssel, versmondással és bizonyságtevéssel szolgálunk. Mivel a fiuk jó része az építőiparban dolgozik így jó munkaerőnek bizonyultak a gyülekezeti közmunkában is. Több gyermektanító is szolgál a fiatalok közül a helyi gyülekezetben és a roma gyülekezetben is. Az idén sajnos nem jött össze a közös kirándulás, de amúgy szeretünk kilépni a megszokottból és ellazulni egy kicsit.

2-1-bihar