Felvételi lehetőség a BTA képzéseire

Felvételi hirdetése teológiai tanulmányok végzésére

A BTA (Baptista Teológiai Akadémia) felvételit hirdet a 2019/2020-as egyetemi évre a következő szakokon:

 1. Lelkipásztori szak – alapképzés (BA – licenciátus diploma).
  A más igei szolgálatra készülők a hitoktatói képzési irányt választhatják, erre jelentkezhetnek az evangéliumi közösségek (baptista, pünkösdi, testvér-gyülekezet) férfi és nő tagjai.
  A képzés a lelkipásztori szakon 8 félévet ölel magába (ez érvényes a hitoktatói képzési irányra is).
 2. Kántor szak – alapképzés (BA – licenciátus diploma). Erre jelentkezhetnek az evangéliumi közösségek (baptista, pünkösdi, testvér-gyülekezet) férfi és nő tagjai. A képzés 6 félévet ölel magába.
 3. Szintén a 2019/2020-as egyetemi évre hirdetünk felvételit mesterképzésre (MA), a baptista teológia tagozaton azon érdeklődők számára, akik nem teológiából, hanem más szakterületeken szereztek licenciátus diplomát (pl. bölcsészkar, közgazdaság, mérnöki, orvosi stb.). Várjuk olyan férfiak vagy nők jelentkezését, akik a görög és héber nyelv mellett dogmatikai, biblika- valamint gyakorlati teológiai képzés által hitben és ismeretben megerősödve szeretnék szolgálni Krisztust és a gyülekezeteket.
  A képzés 4 félévet ölel magába.
 4. A mesterképzésen belül lehet jelentkezni zenei specializációra is. Erre jelentkezhetnek az evangéliumi közösségek (baptista, pünkösdi, testvér-gyülekezet) férfi és nő tagjai, akik rendelkeznek már licenciátus diplomával bármilyen szakterületen.

A képzés minden szakon magyar nyelven történik.

A jelentkezéshez szükséges feltételekről és iratokról részletes információ található az RMBGySz honlapján, a Teológia menü alatt: http://www.rmbgysz.ro/teologia
További információk végett érdeklődni lehet a nagyváradi Fakultatív Konzultációs Központ irodájánál:

 • e-mail: teologia@rmbgysz.ro,
 • tel.: 0735-500 700

Jelentkezési határidő: 2019. szeptember 5.