Hargita 2014 – Mit vártál az idei táborozástól?

Nagyon kíváncsiak voltunk, hogy milyen elvárásokkal érkeztek a fiatalok és a vezetők a Hargitára, s hogy milyen céllal jöttek. A kérdésekre őszinte, kreatív válaszokat kaptunk:

– Nagyon vártam már ezt a tábort, hogy együtt lehessek más fiatalokkal, és hogy együtt dicsőítsük Istent egy egész héten keresztül. Ezáltal lelkileg is feltöltődjünk, megújuljunk. Idén egy nagyon érdekes témát választottak, ami szerintem minden olyan fiatalt érdekel, aki pályaválasztás előtt áll. (Dávid Eunika, Kisjenő)

– Fiatalok megtérését és megújulását várom. (Gergely Eliza, Sopron) 

– Azt akarom, hogy annyi információt „töltsön” belém ez a hét, hogy gondolkodás és kételkedés nélkül Őt válasszam. (Musune Edina, Ágya)

– Lelki fejlődést szeretnék, feltöltődve menni haza. A szatmári fiatalok között vannak nem megtértek, szeretném, ha elfogadnák az Úr Jézust és újjászületnének. (Bertics Beni, Szatmár)

  – Azt várom el, hogy jobban felismerjem a képességeimet és azokat tudjam a gyakorlatban alkalmazni. (Krizsán Viktória, Szeged)

  – Életváltozást, megújulást, Isten-élményt szeretnék. Isten jelenlétének, közelségének újszerű átélését. (Szabó László lp., Nagyvárad)

  – Azt várom, hogy megújulást hozzon az életembe. (Knott Bernadett, Kovászna)

  – Hogy Istenhez közelebb kerüljek, s új kapcsolatok alakuljanak. (Kulcsár Arnold, Kolozsvár)

  – Hogy Isten Igéjét tanulmányozva még inkább ismerjek meg Belőle egy kicsi részt. (Mierluţ Reni, Szalárd)

  – Szeretnék sokat nevetni és Istenről tanulni. Ha közben szerzek új barátokat és felveszek hasznos új szokásokat, az csak hab lesz a tortán. (Kiss Anna, Székelykeresztúr)

– Szerintem nagyon jól megválasztott a hét témája. Abban a korban vagyunk, mikor felelősségteljes döntéseket kell hoznunk (pl. pályaválasztás, mások: párválasztás). Nagy segítség lesz ezekben, ha jobban megismerjük önmagunkat úgy, hogy közben Krisztushoz is közelebb kerülünk. Szeretném, ha élménydús táborozás lenne ez (és az eddigieket elnézve az lesz), tele énekekkel, örömmel, új barátokkal, friss levegővel, amit mindemellett megáld az Úr. (Ghirasin Anna, Szatmár)

– Várom, hogy legyenek jó beszélgetések, szolgálati lehetőség, lelki feltöltődés. Megismerhessek minél több embert. (Mike Zsuzsa, Debrecen)

 – Azért jöttem, hogy Isten formáljon Igéje és gyermekei által. (Nyúl Dóra, Pacsér, Vajdaság)

  – Egy kis félelemmel indultam neki ennek a hétnek, mert tudtam, hogy nem lesz könnyű, de hittem, hogy Isten megáld és el tudom végezni a rámbízott feladatokat, s bár minden alkalmon nem tudok részt venni, épülhetek lelkileg. Ezen kívül vártam az ifihéttől, hogy sok Istent kereső fiatal eljöjjön, és meg is találja Őt. (Trinfa Johanna, Sepsiszentgyörgy)

  – Lelki megújulást, feltöltődést, valódi keresztyén tábori hangulatot, új barátokat vártam. Leginkább pedig, hogy rég nem látott barátaimmal találkozhassak. (Kelemen Eszter, Szentegyháza)

  – Azzal a céllal jöttem a táborba, hogy bátorítsak az előadásaim révén mindenkit arra, hogy fedezze fel a saját magában rejlő potenciált és kincseket, találja meg az Istentől jövő személyes elhívását és növekedjen abban. Mindehhez segédeszközöket is szeretnék adni.(Rátkay János, Budapest)

– Azért jöttem, hogy Istent jobban megismerjem, szóljon hozzám. Azért is, hogy emberekkel legyek, mások által és mások számára áldás legyek. (Sárkány Andrea, Marosvásárhely)

  – A táborral kapcsolatban nem volt kifejezetten elvárásom. Ugyanakkor célom volt, hogy megerősítsem kapcsolatomat az Úrral, ami meg is valósult. (Szlovák Dávid, Kiskőrös)

  – Azért jöttem, hogy Istentől válaszokat kapjak a kérdéseimre, új barátokat szerezzek és a régi arcokkal újra együtt lehessek, s azért, hogy sportoljak és jól érezzem magam. (Máté Katalin, Kolozsvár)

  – Remélem, hogy jobban meg tudom ismerni Istent és az Ő Igéjét. (Purgui Friderika, Gálospetri)

  – Kikapcsolódni jöttem, lelkileg, testileg felüdülni, továbbá időt tölteni kedvesemmel a természet lágy ölében. (Virágh Péter, Nagybánya)

– Nem először táborozom a Hargitán. Így idén nem volt kérdéses, hogy jövök-e. A téma nagyon tetszett, építőnek, találónak véltem. Nem csalódtam. Főleg az esti előadások tetszettek. (Máté Dóra, Székelyudvarhely)

  – Igazából engem az emlékek éltettek, meg inspiráltak, hogy eljöjjek, tehát nem egy különös cél motivált. Első nap azonban minden megváltozott és értelmet kapott. (Balázs Dániel, Torda)

  – Azt vártam, hogy szellemiekben gyarapodjak és növekedjek. Ezt tapasztaltam is minden imádkozásnál, istentiszteleten és dicsőítésben. Lehetett érezni az Úr jelenlétét, ahogy kiárasztotta ránk Szent Lelkét és betöltött minket. Nagyon örömteljes és felemelő érzés volt, s ezért hálát adok az Úrnak. (Szőke Dávid, Székelyudvarhely)

  – A Szent Lélek kiáradására vártam, lehetőséget a lelkigondozásra, hogy tudjak embereket az Úrhoz vezetni s új barátokra találjak. Mindennap tapasztalhattam valamit ezekből, ám pénteken mindegyik megtörtént. (Dombi István, Margitta)

  – Akartam, hogy még közelebb kerüljek Istenhez, hogy új barátokat szerezzek, s hogy minél több időt töltsek bibliaolvasással. (Ladányi Sára, Bonyhád)

  – Napjaink témája a „Kincs/tár”, s a délelőtti előadások során kerestük a bennünk levő ajándékokat, amelyeket Istentől kaptunk. (Novák Richárd, Gyergyószentmiklós)

  – Azért jöttem a táborba, mert szeretem a keresztyén rendezvényeket, fontos az Istennel való kapcsolatom építése. (Molnár Fedor, Budapest)

  – Célom, amiért eljöttem, az volt, hogy Istenhez közelebb kerüljek! (Bántó Dániel, Szilágysámson)

  – Először úgy gondoltam, hogy most, erre az ifjúsági hétre NEM-et kell mondanom, de később megértettem Isten akaratát, így eljöttem. Az is volt bennem, hogy a téma mégis aktuális nekem, mert idén történt az, hogy megálltam Isten előtt tele kérdésekkel a jövőmre nézve: milyen szolgálatban akar használni? Akarja-e, hogy teljes időmmel szolgáljam Őt, vagy folytatnom kell azt, amit elkezdtem? (Pálosi Orsolya, Marosszentgyörgy)

  – Mikor készülődtem a táborba, alig vártam, hogy találkozzak a haverokkal, s megismerkedjek új arcokkal, de ennél többet akartam idén, ezért inkább elkezdtem imádkozni, hogy Istennek legyen meg a terve velem. (Szabó Gedeon, Berettyószéplak)

  – Azért jöttem, hogy Isten mutassa meg jelenlétét, fejlődjek lelkileg, megtapasztaljam az Ő nagy erejét. Az volt a vágyam, hogy hozzon változást az életemben, ha szükséges, és a legfontosabb, hogy ne úgy távozzak, ahogy ide érkeztem. (Fekete Tibor, Élesd)

 – Jábec imádságával élve (1 Krón. 4:10), ugyanezekkel a vágyakkal indultam a táborba, ahol be is teljesedett a kérés. Újra szembesülhettem Isten nagyszerű bölcsességével, látva magam és mások életében a potenciált, amit kincsként kaptunk ajándékba, és ahogy ezt használhatjuk Isten dicsőségére. (Nagy Melinda, Zilah)

Istené legyen a dicsőség, mert válaszolt az elvárásokra és sok vágy beteljesült!

  

Készítette: Meleg Adina