JÉZUS ÉL! Felismerted-e már?

„Te vagy az egyetlen idegen Jeruzsálemben, aki nem tudod mi történt ott ezekben a napokban?” – kérdezte Kleopás a feltámadott Krisztust. Szavaiból csalódottság, keserűség és reményvesztettség csengett ki…

Életében a tanítványokéhoz hasonlóan Jézus halálával minden veszni látszott. A Mestert halálra ítélték, megfeszítették, eltemették. Három napja a sírban van. Odalettek az ígéretek, az álmok, a csodák. Jézus türelmesen hallgatja barátainak szomorú szavait, majd mikor bemegy házukba szállásra, és vacsorához telepednek, Ő mondja az asztali áldást. És ekkor megtörténik a csoda: „megnyílt a szemük, és felismerték” (Lk 24,31).

Egész úton a Feltámadott Krisztussal beszélgettek, érezték, hogy valami természetfeletti erő van szavaiban, de mégsem… a kenyér megtörésekor azonban FELISMERTÉK! Ez a felismerés mindent megváltoztatott! Újra van Kiben hinni! Újra lehet álmodni a krisztuskövetést! Jézus él! Van remény! Van feltámadás!

Felismerted-e már? Kérlek, ne szalaszd el ezen az ünnepen a Feltámadottal való személyes találkozást. Higgy a feltámadott Krisztusban! Engedd útnak félelmeidet! Bátorodjon a szíved! Hirdesd örömmel Krisztust él! Feltámadott!

Szabó László

456157_10150758060993961_512490492_o