Krasznai ifi

A „kraszna” szláv eredetű szó, jelentése “szép víz”. Hálásak lehetünk Istennek, hogy egy ilyen szép településen, egy ugyanilyen szép nagy gyülekezetbe helyezett minket. Egy szép nagy ifjúságnak mondhatjuk magunkat.

Az ifjúságba való belépés 14 éves kortól történik, így elég széles skálán mozog a tagok életkora, ennek is köszönhetően elég nagy létszámú az ifjúságunk.

Mindezek ellenére a krasznai ifjúság egy jó csapat, mivel mindenkinek a saját ifije a legjobb! Több generációváltás volt, de ezek nem akadályok abban, hogy a közös célok, programok, Isten és egymás iránti szeretetünk összetartson minket.

Az ifjúságunk megközelítőleg 60 tagból áll, ebből 30-40 személy vesz részt az ifi órákon, amit kedd este tartunk. A létszám változó az egyetemisták miatt, így télen kevesebben, nyáron többen veszünk részt az alkalmakon. Mivel egy ideje gyülekezetünk lelkipásztor nélkül van, az ifjúsági alkalmakat az ügyvezető lelkipásztorunk dr. Borzasi István, vagy az idősebb szolgálattevő testvérek tartják.

Úgy érzem, a szolgálat területén van még hova fejlődnünk. Többnyire a helyi gyülekezetben szolgálunk hétről hétre, de a körzeti gyülekezetekben is szolgálunk és a beteglátogatásból is kivesszük a részünk.

Fiatalokhoz illően szeretünk kikapcsolódni. Vannak rendkívüli alkalmaink, amikor különösebb módon az egymás közötti kapcsolatok megerősítésére fektetjük a hangsúlyt. Ezen alkalmakat áhítattal, játszással, teázással, filmnézéssel, beszélgetéssel töltjük. Szeretjük a táborozási heteket melyek ugyancsak a testünk és lelkünk felüdülésére szolgálnak. Különböző kis csoportos foglalkozások is vannak az ifjúságon belül, itt megemlíteném a lánykört, fiúkört.

Belátjuk, hogy nem vagyunk tökéletesek, sok mindent tehetnénk jobban, és néha mégis lankadunk, de abban a hitben, reménységben vagyunk, hogy, ha az Úrban bízunk, Ő felül tud emelni a mi gyengeségeinken, erőtlenségeinken!

“Elfáradnak az ifjak és meglankadnak, megtántorodnak a legkülönbek is; De a kik az Úrban bíznak, erejök megújul, szárnyra kelnek, mint a saskeselyûk, futnak és nem lankadnak meg, járnak és nem fáradnak el!” Ézsaiás 40: 30-31.

8-kraszna