Missziózni barátaink felé

img

“nem tekintette zsákmánynak, hogy egyenlő Istennel, hanem megüresítette önmagát, szolgai formát vett fel, emberekhez hasonlóvá lett és magatartásában is embernek bizonyult”                                           Filippi 2,6-7

Isten legvégül úgy közeledett az emberhez, hogy Fiát küldte el. A legdrágábbat, az egyetlent. Nem azt kereste hogyan vádolhatna, megoldást hozott, békét, örök célokat és életet.

A Teremtő kiszolgáltatja magát és azt mondja, a barátunk akar lenni. Érez mint mi. Tanít. Irányt mutat. Engedelmes. Szolgál. Meddig? Egészen a keresztfának haláláig.

Azt hiszem az emberi kapcsolatokban az a legszebb, hogy Isten küld bennünket mások életébe (és fordítva), Ő minden esemény felett uralkodik. A héten sok barátomról megemlékeztem. Áldásként érkeztek az életembe, jellemem formálódott általuk, kölcsönösen hatottunk egymásra. Lassan azt is elfogadtam hogy az idejét is az Úr szabja meg ezeknek. Mikor erőltetni próbáltam,hogy szeressenek és elfogadjanak, csak csalódás ért. Ellenben mikor kész voltam nyitott lenni, elérhető – csak ámultam, mennyire ismer engem Isten. A Biblia azt mondja, ha Krisztus van bennünk, akkor jó illatot terjesztünk a világban Isten dicsőségére (2 Kor 2,14). Még egy idegen is megérezhet valamit abból AKI benned van, hát akkor a barátaid.

Érzed a súlyát annak, hogy egyedi vagy és megismételhetetlen? Azokkal a személyiség jegyekkel amikkel rendelkezel, minden átélésed, döntésed, családi neveltetésed hatással lehet százakra HA ENGEDED hogy az irányítást a Szentlélek vegye át.

Isten úgy döntött mindent feltesz egy lapra, annyira akart bennünket. Te mennyire kívánod, hogy felebarátod megtérjen, növekedjen? Pál apostol mindenkinek mindenné lett hogy némelyeket megmentsen. Te mit mersz felvállalni, megosztani barátaiddal? Számíthatnak rád, hiteles vagy, érzik hogy tàmogatod őket, imádkozol? Észreveszed ha valaki magányos, kérdései vannak vagy csak épp nem találja a helyét?

Ne feledd, ahol épp vagy oda céllal rendeltettél.

Egymásnak terhét ha hordozzátok, Úgy tesztek Jézus szava szerint. Egymásnak terhét csak hordozzátok, Mint arra Jézus példája int!

 

Balla Helga, Nagybánya