Nagybányai ifi

Új szívet adok nektek, és új lelket adok belétek: eltávolítom testetekből a kőszívet, és hússzívet adok nektek. […] Az én népem lesztek, én pedig Istenetek leszek. (Ez 36,26.28)

Istené a hála, hogy ezzel az ígéretével meglátogatta a Nagybányai Ifit. Miután sok ideig alábbhagyott az ifjúsági élet a gyülekezetben, az Úr elkezdte a fiatalokban a munkát. Újabb és újabb tagokkal bővült, újabb és újabb megtérések által lett újjá az ifi.

Jelenleg 20-25 tagú a csoportunk. Nagybányáról, Koltóról, Szamosardóról és néha más helyekről is bekapcsolódó, nem csak baptista felekezetű fiatalok jelentik számunkra a megszokott közösséget. Péntek esténként találkozunk ifiórán, ezen kívül gyakran szervezünk más közös programot is. Sok szolgálati lehetőség nyílik gyülekezeti alkalmakon belül, ezeket legtöbb esetben kihasználjuk. Konfik, táborok által az Úr feltölt minket, és új lelki erőt ad, melyre szükségünk van úgy a hétköznapokban, mint a az ifiben, hogy úgy szeressük egymást, ahogy Jézus szeretett minket.

Bár vannak jobb és vannak rosszabb időszakaink, Isten ígéretei mindig a mieink maradnak. Ő áldjon meg minket, hogy betöltsük a küldetésünket: Annak a fényét hordozzuk Nagybánya fiataljai között, Aki az életét adta értünk.

Hát ne félj, én népem, Hisz tiéd az örökségem, Ne félj, és ne lankadj el, Hisz neked győznöd kell!

6-1-nagybanya