Paptamási ifi

Ifjúsági csoportunkba általában 14 éves kor betöltése után kerülnek be a fiatalok. Számunk folyton változó, mivel az ifjúság nagyrésze Nagyváradon tanul vagy dolgozik, illetve vannak akik külföldön dolgoznak és vannak fiatal házasok is, akik ugyancsak az ifjúság részét képezik. Ha mindezeket szem előtt tartjuk kb. 20-an vagyunk. Rendszeres ifjúsági alkalmaink nincsenek, többnyire a fentebb felsorolt okok miatt. De ezek mellett konferenciákon és különböző ifjúsági találkozókon, zenenapokon aktívan részt veszünk.  

A gyülekezetben és missziós alkalmakon is szolgálunk énekekkel és versekkel Isten dicsőségére. A karácsonyi vakációban és nyáron van leginkább együtt az ifjúság, ilyenkor táborozni megyünk a hegyekbe, amelyek mindig emlékezetesek maradnak számunkra, nem csak egymáshoz, de Istenhez is közelebb kerülünk ezáltal, amiért mindannyian hálásak vagyunk. Állandó programunk a közös szilveszterezés, ilyenkor nemcsak mi vagyunk együtt, hanem meghívunk másokat is, pl. a körzetünkhöz tartozó gyülekezetek fiataljait, szomszédos körzetek ifjúságait, voltak már vendégeink a határon túlról is, ugyanakkor volt közös szilveszterezésünk a nyíregyháziakkal és a szatmáriakkal is.

Az utóbbi hetekben néhány alkalommal vasárnap esténként,a délutáni alkalom után elmentünk pizzázni vagy együtt megnéztünk egy filmet valakinél, amelyek a közösség együttes megélésének a szempontjából fontos számunkra. Nagyjából így néz ki az ifjúságunk, nem vagyunk tökéletesek – egyedül Isten az – de hálásak vagyunk azért, hogy Isten gyermekei lehetünk és Őt képviselhetjük a gyülekezetben és a világban is.

„De akik az Úrban bíznak, erejük megújul, szárnyra kelnek, mint a sasok, futnak, és nem lankadnak meg, járnak és nem fáradnak el.” (Ézsaiás 40, 31)

2-2-paptamasi