Számot adni a lehetőségekről

catchy-youth-group-names

„Ti is, fiatalok, örüljetek, amíg ifjak vagytok! Örüljön szívetek a fiatalság idejének, de jól meggondoljátok, milyen úton jártok, s jól megnézzétek mit tesztek! Ne feledjétek, hogy Isten előtt egyszer meg kell állnotok, s számot kel adjatok mindezekről!” Prédikátor 11:9 (EF)

Vannak fiatalok, akik nagyon jól érzik magukat, ha viszi őket az ár, mert jó az élet, szép az élet, és úgy gondolják, hogy a világ örömeinek hajszolása jelenti az igazi boldogságot. Ez az ige felhívja a figyelmünket arra, hogy egyszer meg kell állnunk Isten ítélő széke előtt. Meggyőződésem, hogy nem elriasztani akar, hanem rámutatni, arra, hogy fiatalként sem lehet igazi örömöd, csak is Istennel!

„Örüljetek az Úrban mindenkor!…” Képzeljétek el, milyen élet lehet az, amelyik az örömben is ilyen túláradó módon bővölködik. Annyira tele van örömmel, hogy nemcsak magának elegendő, hanem még jut belőle másnak is, meg tud vele vidámítani más fiatalt is, annyira hogy hátat tudjon fordítani minden ifjúkori kívánságnak? jellemző-e ez személyes életedre vagy ifjúsági csoportod életére?

Egy barátommal beszélgetve a témával kapcsolatban, emlékeztetett arra mikor ifjúságunk huzamosabb ideig kitartóan imádkozott és böjtölt, hogy fiatalokat nyerhessen meg, majd mikor megért ez a dolog, Isten megadta, hogy osztálytársak és más fiatalok  tértek meg és csatlakoztak csoportunkhoz. Leszel-e az, akik egy újabb ilyen hullámot indítasz el?

Isten kihívott téged a világból, de vissza is küld már más emberként: „Ahogyan engem elküldtél a világba én is elküldöm őket a világba.”(János 17:18), azokhoz a fiatalokhoz, akik még benne vannak, hogy az üdvözítő evangélium őket is megmentse. Gondolkoztál már azon, hogy az osztályban, vagy az egyetemen, munkahelyeden, véletlen-e, hogy olyan ember ül melletted, aki nem ismeri még Krisztust? Egy baráti számonkérésben a következőket olvassuk: „Soha nem beszéltél arról a földi életemben, hogy szükséges nékem is újjászületnem. Itt állok most a trón előtt ítéletem várva, mert soha nem mondtad, az Úr az ilyen bűnöst is várja.” Isten előtt egyszer megkell állnunk és számot kell adnunk minden dolgokról, amit fiatalként megtettünk, de számot kell adjunk azokról is amiket NEM tettünk meg.

Én szeretnék a mennyben sok fiatalt ismerni, de ehhez félre kell tegyem közömbösségem, kényelmességem, önelégültségem, így sokkal több embert hívhatok meg a mennybe, addig amíg itt vagyok és megtehetem.

 

Szabó Dorottya, Szatmárnémeti