Székelyudvarhelyi ifi

Székelyudvarhelyen 2012-ben indultak be újra az ifjúsági alkalmak. Kezdetben nagyon kevesen voltunk, aztán fokozatosan gyarapodtunk. Péntek esténként 7 órától gyűlünk össze – úgy 10-15-en – a gyülekezet ifitermében, amelyet karácsonyi ajándékként néhány kedves testvérnő gyönyörűen berendezett, újjá varázsolt és párnákat varrt mindenkinek, mindannyiunkat meglepve vele.

Az alkalmakat mindig énekléssel, imádkozással kezdjük, majd az Úr igéjével foglalkozunk. Ez inkább beszélgetésnek titulálható, hiszen közben bárki elmondhatja a saját meglátását és megoszthatja megtapasztalásait a témával kapcsolatban. Felüdítő megtapasztalni, ahogy az Úr lelke jelenlétében kibomlik és világosságot nyújt a szent Ige. Betelünk az Ő jelenlétével és iránta való hódolattal, tisztelettel, imádhatjuk és dicsérhetjük az Ő szent nevét. Az ifink célja, hogy Krisztushoz hasonlóvá váljunk.

Az végén többször maradunk játszani. Hétközben, vakációban nem egyszer mentünk közösen bowlingozni, túrázni, fagyizni, sőt karácsonykor kántálni is voltunk. A múlt nyáron kedves élményekben volt része kis közösségünknek, ugyanis másodszorra voltunk megajándékozva a köröskisjenői Kings Land Szabadidőközpont részéről felajánlott egy hetes ottléttel.

A múlt évben egy ifitag javasolta, hogy, akik késztetést éreznek rá, van kedvük, idejük, azok gyűljenek össze a megszokott kezdési idő előtt egy órával tartandó imaalkalmakra. Az ötletnek több támogatója is volt, így tettünkk egy kísérletet a következő pénteken. Mondanom sem kell, áldásos együttlétek voltak és azóta is heti rendszerességgel működnek az ifis imaalkalmak is.

3-1-szekelyudvarhely