Szilágyerkedi ifi

Kegyelemnek tartjuk, hogy az alig ötszáz lelkes Erkeden baptista ifjúság van. Alkalmainkon rendszerint 15-20-an gyűlünk össze, vasárnap esténként, mert többnyire akkor vagyunk itthon. Sokan közülünk huzamosabb ideig nem tartózkodhatnak Erkeden, munkahely vagy egyetem miatt.

Történt egy nagyobb generációcsere, ezért az együttlétek gyakran szólnak egymás megismeréséről. Ezt szolgálja még a közös kántálás, együtt szilveszterezés, társasjáték, vetélkedők stb. Reméljük, hogy a rendszeres nyári táborozásaink, missziós utjaink nem csak szép emlékek maradnak, és ifjúságunk valamennyi tagja meg fogja tapasztalni ezeknek áldásait!

Ami minket jellemez: rugalmasak vagyunk, egymás felé nyitottak, és könnyen befogadunk “idegeneket”, szolgálatkészek – ezzel igyekszünk a gyülekezetünk, környezetünk épülésére válni. Szeretjük a vendégeket, akik jókedvűnek és vidámnak ismerhetnek meg. Természetesen nem vagyunk tökéletesek, az önfegyelem és az egymás iránti türelem terén sokat kell meg fejlődnünk, és nem csak. Tudjuk, hogy Isten az, aki munkálkodik bennünk és kérjük Őt, hogy alakítson, formáljon bennünket, legyünk kedvesek úgy előtte, mint az emberek előtt.

Hálásak vagyunk azért, mert nem a véletlen műve az, hogy az erkedi ifjúságnak vagyunk a tagjai, hanem Isten akarata és különleges terve ez az életünkre nézve. Jó, szeretettel egymásra gondolni, akkor, amikor nem lehetünk mindannyian együtt és nagyon örülünk a találkozásoknak. Hálásak vagyunk azokért a fiatalokért, akiket Isten más helyeken is használ, akár Moldvában, Baján, másokat Békésen, Érden, Kolozsváron, Nagyváradon, Németországban, Zilahon és valamennyinket itthon, Erkeden! Szeretnénk megtapasztalni Isten vezetését úgy a személyes életünkben, mint ifjúságunk életében is!

8-4-szilagyerked