Szilágysámsoni ifi

Isten kegyelméből a szilágysámsoni ifjúság 17 tagot számlál. Összetétetele vegyes, színes és szép, összhang bontás nélküli, eltérőek és különbözőek. A korosztály 13 évestől 24 évesig terjed. Az együttlétek nem mindig a megszokott időben és helyen zajlanak. A rendszeres alkalmak – ha vannak – azok szombat du. tartatnak a gyülekezetnél, program: ima, éneklés, közös játékok, szolgálatokra, missziózásra való készülés és bibliai tanítás. Téli időszakban otthonaikban tartjuk az alkalmakat, ebből kifolyólag még fokozottabban családias és közvetlen.

Szolgálni együtt a saját-, és körzeti gyülekezetünknél szoktunk, szinte havi rendszerességel, ami éneklést, bizonyságtevést és versmondást foglal magába. Ezen kívül otthoni beteglátogatás is jellemez. Ha meghívnak szolgálni, missziózni azt is szívesen vesszük, és igyekszünk is teljesíteni. Közös programok: nagyobb ünnepekkor mindig együtt ünnepelünk, emelett a március 8-at, május 1-ét és persze a gyereknapot sem hagyjuk kitöltetlenül. Nyári vasárnaponként – amikor a tanulói és diáki kötelezettségünk nem köt – focizni és piknikezni megyünk a rétre és a közeli erdőszélre. Születésnapjainkról sem feledkezünk meg, megünnepeljük és örülünk egymásnak, néha még ajándékot is kap az egy évvel öregebb és „bölcsebb” tag. Az évszaknak megfelelően még belefér: virágszedés, gyümölcs szedés, fűrdőzés és szánkózás, továbbá tea est, pizzázás, és bográcsozás a diófa alatt. S ami pedig a hálót erősíti közöttünk azok a spontán találkozások és a kötetlen beszélgetések.

Öröm és hála mindannyiunkért, azért, akik vagyunk, akik lenni fogunk, valamint, hogy vagyunk egymásunknak és a világnak.

samson