Vezetőségi csapat, elérhetőségek

EMaBISz vezetőségi tagok

Az Erdélyi Magyar Baptista Ifjúsági Szövetség jelenlegi vezetőségi tagjai 2019. január 19-étől kezdve töltik be szolgálatukat. A következőkben magukról írnak röviden:


image
Szűcs Dávid - elnök

Szűcs Dávid, elnök:
“Aradon születtem, jelenleg Zilahon élek feleségemmel, Edithtel, és kislányunkkal, Ruthival. Másodéves teológus vagyok Nagyváradon és Isten kegyelméből Egrespatakon és a zilahi körzetben szolgálhatok. A szolgálat mellett közgazdászként dolgozom. Hálát adok Istennek az erdélyi baptista fiatalokért és az az imádságom, hogy hasznos eszközei lehessünk Istennek, vezető társaimmal együtt, a következő két évben.”

Elérhetőség:

E-mail:
szucsdavid@emabisz.ro

image
Moroz Tamás - titkár

Moroz Tamás, titkár:
“A Szatmárnémeti Magyar Baptista Gyülekezetnek vagyok a tagja. Az Úr Jézust körülbelül 10 éve követem. 2010.10.10-én merítkeztem be. Bemerítkezésem után nem sokkal elkezdett foglalkoztatni az, hogy legyek-e lelkipásztor. Erre a kérdésre 4 év után kaptam meg a választ a Hargitán, ahol úgy értettem meg, hogy Isten elhívott erre a szolgálatra. A teológiát 2015-ben kezdtem el. Jelenleg harmadéves teológus vagyok. Szolgálataim közé tartozik az igehirdetés, alkalmanként különböző zenei szolgálatok, valamint ifjúsági misszió a nagyváradi fiatalok között, a Connect csoporttal együtt. Célom azt a hivatást betölteni, amire Isten elhívott. Vágyam, hogy a fiatalok és idősek mind meglássuk az Úr Jézus Krisztust és Benne minden létezőnél jobban gyönyörködjünk."

Elérhetőség:

E-mail:
moroztamas@emabisz.ro

image
Kiss Máté - gazdasági titkár

Kiss Máté, gazdasági titkár:
“20 éves vagyok, egyetemi tanulmányaimat pedig Kolozsváron végzem. Isten megtérésre hívó szavára 2014-ben mondtam igent, azóta törekszem emberi gyengeségeimmel, de a Tőle kapott erővel követni Őt. Tanulgatom azt, hogy az Úr szolgálata kiváltság, és hogy ebben találhatok békességet és maradandó örömet. Szeretném, ha a szolgálatomat a szentség, a hűség és a lelkesedés jellemezné, ahogy ezt a Lukács 1,74-75 írja le: »ellenségeink kezéből megszabadulva, félelem nélkül szolgáljunk neki, szentségben és igazságban őelőtte életünk minden napján.« Kihívás jó példát hagyni az utánunk érkező generációnak, de Istennel lehetséges, és erre igyekszem.”

Elérhetőség:

E-mail:
kissmate@emabisz.ro

image
Budai Dániel - vezetőségi tag

Budai Dániel, vezetőségi tag:
„16 éves voltam akkor, amikor élő kapcsolatba kerültem Istennel. Azóta ápolom Vele a kapcsolatot és élem át ennek áldását az életemben. Jelenleg Nagyváradon élek és itt tanulok, másodéves vagyok a Teológián. Szeretek időt tölteni a szabadban, kedvelem a versenyszellemet a sportpályán és a téli sportok is kikapcsolnak. A saját generációm felé érzek elhívást és ezért veszek részt az ifjúsági munkában a Nagyváradi Belvárosi Gyülekezetben. Emellett a tinédzserek közötti forgolódás is leköt és szeretek a tini klubban is szolgálni. Nagy potenciált látok a fiatal években, ezért szeretném még jobban kihasználni az időt a szolgálatra és ennek lehetőségét látom az EMaBISz által végzett munkában is.”

Elérhetőség:

E-mail:
budaidaniel@emabisz.ro

image
Kiss Evódia - vezetőségi tag

Kiss Evódia, vezetőségi tag:
„Gyógytornász vagyok és Kolozsváron élek immár negyedik éve. Általában hangszer mellett, vagy hangszerrel a nyakamban láthattok, mivel a gyülekezeti feladataim nagy részét a zenei szolgálat fedi le. Jelenleg is a kolozsvári Egyetemista Ifiben igyekszem dicsőítésben vezetni a keddről keddre összegyűlő fiatalokat. Újabban viszont rájöttem arra, hogy a dicsőítés nem csak a zenéről szól, sőt, nem is a zenéről szól. Épp ezért szeretnék egy olyan szolgálatban részt vállalni, ami hangolja a fiatalokat a dallam nélküli dicsőítésre.”

Elérhetőség:

E-mail:
kissevodia@emabisz.ro