Bemutatkozik a vezetőség

A kép nem elérhető

Újonnan megválasztott vezetőségi tagok, a képen balról jobbra: Budai Dániel, Moroz Tamás, Szűcs Dávid, Kiss Evódia, Kiss Máté

Újat kezd az Ifi Szövetség.

Az év elejét nem csak a már szokássá vált ima- és böjt héttel kezdtük, hanem választással is. Ismét eltelt két év az EMaBISz vezetőségében, s elérkezett a váltás, a változás ideje. A tordai gyülekezet adott otthont ennek az alkalomnak. Az eseményen kb. 80 fiatal gyűlt össze Erdély különböző részeiről képviselve ifjúságaikat. Közös dicsőítéssel kezdődött, majd pedig Szabó Szilárd leköszönő elnök buzdított Isten imádatára az ApCsel 13:1-3 alapján. Ezt követően János Csaba, a választást lebonyolító Szövetségi küldött, az 1 Tim. 4:12 alapján bátorított, hogy legyünk példák a gyülekezeteinkben. Felhívta a figyelmünket, hogy ez kihívás és nekünk szól, hiszen a szolgálat ott kezdődik, amikor példaként élünk. Majd az előző vezetőség beszámolója után, következett a szavazás. A szavazás rendben lezajlott, gördülékenyen, mely után összeállt a következő két évre az Ifi Szövetség vezetősége. Rövid bemutatkozásuk lennebb olvasható. Az alkalom ünnepi ebéddel zárult, melyért hálásak vagyunk a tordai gyülekezetnek. Hálásak vagyunk Istennek a gyülekezetekért, az ifikért, a szolgálati lehetőségért!

Bemutatkozik az EMaBISz új vezetősége:

Szűcs Dávid, elnök: “Aradon születtem, jelenleg Zilahon élek feleségemmel, Edithel, és kislányunkkal, Ruthival. Másodéves teológus vagyok Nagyváradon és Isten kegyelméből Egrespatakon és a zilahi körzetben szolgálhatok. A szolgálat mellett közgazdászként dolgozom. Hálát adok Istennek az erdélyi baptista fiatalokért és az az imádságom, hogy hasznos eszközei lehessünk Istennek, vezető társaimmal együtt, a következő két évben.”

Moroz Tamás, titkár: “A Szatmárnémeti Magyar Baptista Gyülekezetnek vagyok a tagja. Az Úr Jézust körülbelül 10 éve követem. 2010.10.10-én meritkeztem be. Bemeritkezésem után nem sokkal elkezdett foglalkoztatni az, hogy legyek-e lelkipásztor. Erre a kérdésre 4 év után kaptam meg a választ a Hargitán, ahol úgy értettem meg, hogy Isten elhívott erre a szolgálatra. A teológiát 2015-ben kezdtem el. Jelenleg harmadéves teológus vagyok. Szolgálataim közé tartozik az igehirdetés, alkalmanként különböző zenei szolgálatok, valamint ifjúsági misszió a nagyváradi fiatalok között, a Connect csoporttal együtt. Célom azt a hivatást betölteni, amire Isten elhívott. Vágyam, hogy a fiatalok és idősek mind meglássuk az Úr Jézus Krisztust és Benne minden létezőnél jobban gyönyörködjünk.

Kiss Máté, gazdasági titkár: “20 éves vagyok, egyetemi tanulmányaimat pedig Kolozsváron végzem. Isten megtérésre hívó szavára 2014-ben mondtam igent, azóta törekszem emberi gyengeségeimmel, de a Tőle kapott erővel követni Őt. Tanulgatom azt, hogy az Úr szolgálata kiváltság, és hogy ebben találhatok békességet és maradandó örömet. Szeretném, ha a szolgálatomat a szentség, a hűség és a lelkesedés jellemezné, ahogy ezt a Lukács 1,74-75 írja le: »ellenségeink kezéből megszabadulva, félelem nélkül szolgáljunk neki, szentségben és igazságban őelőtte életünk minden napján.« Kihívás jó példát hagyni az utánunk érkező generációnak, de Istennel lehetséges, és erre igyekszem.”

Budai Dániel, vezetőségi tag: „16 éves voltam, akkor, amikor élő kapcsolatba kerültem Istennel. Azóta ápolom Vele a kapcsolatot és élem át ennek áldását az életemben. Jelenleg Nagyváradon élek és itt tanulok, másodéves vagyok a Teológián. Szeretek időt tölteni a szabadban, kedvelem a versenyszellemet a sportpályán és a téli sportok is kikapcsolnak. A saját generációm felé érzek elhívást és ezért veszek részt az ifjúsági munkában a Nagyváradi Belvárosi Gyülekezetben. Emellett a tinédzserek közötti forgolódás is leköt és szeretek a tini klubban is szolgálni. Nagy potenciált látok a fiatal években, ezért szeretném még jobban kihasználni az időt a szolgálatra és ennek lehetőségét látom az EMaBISz által végzett munkában is.”

Kiss Evódia, vezetőségi tag: „Gyógytornász vagyok és Kolozsváron élek immár negyedik éve. Általában hangszer mellett, vagy hangszerrel a nyakamban láthattok, mivel a gyülekezeti feladataim nagy részét a zenei szolgálat fedi le. Jelenleg is a kolozsvári Egyetemista Ifiben igyekszem dicsőítésben vezetni a keddről keddre összegyűlő fiatalokat. Újabban viszont rájöttem arra, hogy a dicsőítés nem csak a zenéről szól, sőt, nem is a zenéről szól. Épp ezért szeretnék egy olyan szolgálatban részt vállalni, ami hangolja a fiatalokat a dallam nélküli dicsőítésre.”

Összeállította Dobai Gyöngyi